19. stu 2014.

Najavljena igra Thimbleweed Park

Veterani avanturističkih igara, Ron Gilbert i Gari Vinik (Gary Winnick) su posle više od četvrt veka (1987. godine zajedno stvorili Maniac Mansion, a sarađivali su i na Monkey Island naslovima) pljunuli u šake i uortačili se u pravljenju nove point & click igre - Thimbleweed Park. Retro/nostalgične igre su već neko vreme popularne, pa nas i Thimbleweed Park gađa u istu slabost. Za cilj ima da izgleda kao nešto pronađeno na davno zaturenom flopi disku. Tu su inventarske zagonetke, razvijena priča o istrazi ubistva okrenuta ka humoru, mnoštvo glavolomki - i naravno glagoli!



Postavka igre je jednostavna. Timblvid Park je osiromašeni gradić koji se nekada dičio dobrim hotelom, razvijenom poslovnom četvrti i najvećog fabrikom jastuka u državi. Učmalost besperpektivne palanke razbija pojava dva propala detektiva koji dolaze da isputaju telo isplivalo u reci nadomak naselja. Tada stvari kreću malo bržim tokom...


Rok izslaska je leto 2016. godine, a igra će se finansirati sredstvima prikupljenim preko sajta Kickstarter. Cilj je doći do $375.000, a za nešto preko jednog dana sakupljeno je više od polovine željene sume. Kao posebnu pogodnost ako podržite igru, Ron i Gari nude zvaničan oprost grehova u slučaju da ste nekada davno piratizovali Maniac Mansion ili Monkey Island.




Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!