3. pro 2014.

Steam dobio prenos uživo

Od danas je na Steamu moguće zaviriti, kako vi u igru vaših prijatelja, tako i oni u vašu igračku sesiju, putem nove opcije Watch Game. Opcija se nalazi na profilu vašeg prijatelja ili u samoj listi prijatelja kog želite da pratite kako igra. Projekat je u Beta fazi i dostupan je svim zainteresovanim igračima koji putem podešavanja profila imaju aktiviranu opciju Steam Client Beta.


Kada neki od vaših prijatelja zatraži opciju emitovanja prenosa, iskočiće vam prozor za podešavanje privatnosti i opcijama ko sme da gleda kako igrate, isključivo prijatelji ili čak svi koji su na mreži. Ako odaberete opciju Anyone can watch my games, u glavnom odeljku igre na Steamu biće dostupna opcija emitovanja kako bi neko od zainteresovanih mogao da posmatra vašu partiju. Emitovanje počinje onog trenutka kada neko pokrene opciju za gledanje, a kada završite sa sesijom emitovanje se prekida.


Ovim potezom Valve je proširio funkcionalnost svog klijenta, i na neki način istakao protivkandidata popularnom Twitch servisu iste namene. S tim u vezi otvoreni su za sve predloge i sugestije koje će pomoći u daljem unapređenju ovog servisa, pa ako imate neki predlog ili ideju, možete dati svoj doprinos razvoju.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

2 komentara:

  1. Ne znam da li im je baš cilj da postanu konkurencija Twitch-u, ali sve dok nema ad revenue-a/subscription-a ovo će biti samo usluga za casual stream-ere (a kontam i da će se završiti na ovome, slično funkciji na PS4). Sve u svemu, mislim da je zanimljvo ali i trenutno nepotrebno, jer ima mnogo bitnijih stvari koje Valve treba da uradi da značajno poboljša svoje usluge, a koje uporno ignoriše (technical support, subscriber agreement koji je u mnogim zemljama ilegalan, refund policy, early access model...).

    Trenutno je takođe problem što je Valve predvideo neke stvari, pa je moguće dodati neki random media player kao non-steam i preko njega puštati bilo kakav sadržaj.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nije loše čisto radi provere kako izgleda neka igra koju nemam.
    A sad tu zevati duže vremena u nekog i gledati kako igra je čisto gubljenje vremena al dobro... očigledno ima puno likova koji to rade :)

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!