2. lip 2015.

Najavljen XCOM 2

Stiže novi istrebitelj života i priključenija - XCOM 2. Da, znam tek što su ga najavili, ali isto tako obećavaju da će se pojaviti već u novembru, a to je dovoljno rano da možemo reći da "stiže".

Videli smo kratak trejler koji opisuje (ne)prilike u kojima se planeta nalazi. Stari dobri XCOM, naime, prešao je u ilegalu. Slabo naoružani, ali priterani uza zid, borci će da se šunjaju, prikradaju i prepadaju naselja u kojima vanzemaljci drže naše zemljake u ropstvu. Prilično im dobro izgleda to ropstvo, tako da cela igra dobija neku političku notu... u vreme borbe protiv terorizma, igrač će biti - terorista. Samo se to u XCOM 2 zove - borac za slobodu. Kao što vidite, priča se kreće u pravcu koji je čudnjikav, u fazonu, džaba ste krečili, vanzemaljci su ipak porobili planetu.


Osim 'ladnog oružja, videli smo i zmijolike protivnike (još jedan dokaz da se i dalje zlo/upotrebljavaju ideje Džulijena Golopa autora prvog XCOM-a (prvog i pravog, onog na kome je zasnovan uspeh ove, sada već, franšize).

E, sad.

Ono što je zanimljivo jeste činjenica da obećavaju proceduralno stvorene mape (aleluja!), podršku za modovanje, multiplejer (1 na 1) i još ponešto (npr. bogatije podešavanje izgleda vojnika).



Kao staro gunđalo nisam zadovoljan onim što vidim iz trejlera i što čujem od glasina, ali kao zaluđenik za sve potezno i ikskomoliko, spremam novčanik za novembar...

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!