18. pro 2010.

Vikend popusti, 18-19. decembar 2010.

Nova godina je pred vratima, a u svetu digitalne distribucije, sve je spremno za nju. Veliki sajtovi sa vrata napadaju korisnike crvenim, podebljanim ciframa, takmičeći se ko će ponuditi veći popust. Toliko odličnih igara se nalazi na sniženjima, da vas od teških izbora može spasiti samo besparica.



Steam polako privodi kraju lov na blago. U okviru njega, do večeras u 19h, imate priliku da kupite izvrsni Zombie Driver za 2.25 evra, ili solidan platformer po imenu Bob Came In Pieces za 1.75. Nevezano za lov na blago, ovog vikenda je na popustu Worms Reloaded. Reinkarnacija popularnih crvića dostupna je upola cene, i košta sedam i po evra. Lov se završava u ponedeljak, dvadesetog decembra, a očekujemo da istog dana počne i sveopšta rasprodaja.


Kao što smo već pomenuli, sajt Good Old Games snizio je cene skoro svih igara u svom katalogu. Rasprodaja će trajati još osamnaest dana, tako da ne morate da žurite nigde. Polako prelistajte katalog i nađite nešto što vam godi. Jedini savet koji možemo da vam damo je da, ako ikako možete, izbegavate igre koje su 30% jeftinije nego inače. Pošto je na i onako male sume ovo zanemarljiv popust, pogledajte koji se naslovi prodaju upola cene.

Impulse ima nešto slabiju ponudu nego prethodnih nedelja. Najjeftinija igra koja nam je privukla pažnju je Safecracker, koji košta svega dva i po dolara. Po istoj ceni moguće je kupiti prvi Painkiller, kao i AquaNox. Za pet dolara dostupni su Space Rangers 2 i AquaNox2, a za sedam i po Gothic 2 Gold, The Guild 2 i Spellforce Platinum. U cenovnom rangu od deset dolara su, kao i prethodnih deset puta, obe Darkness Within igre, kao i Dark Fall: Lost Souls.


Ekipa sa sajta The Adventure Shop nastavlja sa tematskim popustima, a ove nedelje na redu su - ostrva. Iz ponude bismo izdvojili igre Amerzone: The Explorer's Legacy i Runaway: The Dream of The Turtle koji koštaju po sedam i po dolara, kao i Sinking Island i So Blonde za po deset.

GamersGate nudi obilje igara, premda je većina sumnjivog kvaliteta. Mi bismo preporučili uglavnom strategije, počevši od Empire Earth Gold po ceni od dva i po dolara. Za tri dolara, tu je već malo zvučnije ime - Civilization 3 Complete. Tri i po dolara vam obezbeđuju Tropico Reloaded (prve dve igre, sa proširenjem za prvu), a četiri Capitalism 2 ili Empire Earth 2 Gold. Grand strategy naslove kao što su Hearts of Iron 2 Complete i Rise of Prussia možete kupiti za četiri i po dolara. Po ceni od pet dolara, dostupni su Civilization 4, Ceville i Blade Kitten. U višoj kategoriji vas čekaju King's Bounty: Armored Princess za devet dolara, Test Drive Unlimited za deset i Disciples Platinum (prve dve igre, kao i sva proširenja za drugu) za dvanaest.


To bi ukratko bile naše preporuke za ovaj vikend. Kao što vidite, izbor je izuzetno bogat, te će se za svakoga naći po nešto. Kao i uvek, javite nam putem komentara šta vam je zapalo za oko. Sutra u 11h postavljamo novo nagradno pitanje, te ćete imati priliku da osvojite jedan od Igrorama kačketa.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

1 komentar:

  1. Jos uvek na popustu, a ja jos uvek nemam para.. Imam neki osecaj da ce i Planescape: Torment i Sanitarium da poskupe istog momenta kad ja skupim pare :D

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!