12. ožu 2011.

Vikend popusti, 12-13. mart 2011.

Pre nekoliko dana, prebirao sam po računima dobijenim u digitalnim prodavnicama, te sam shvatio da skoro ništa nisam kupio ove godine. Od novogodišnjeg ludila sam (ako me sećanje služi) samo jednom odrešio kesu. No, ove nedelje će to morati da se promeni, a ako nastavite da čitate, videćete i zašto.



Na Steam-u je organizovana rasprodaja Total War naslova - od danas pa do ponedeljka uveče na sniženju je paket koji čine Empire, Medieval 2, Napoleon, Rome i Shogun 2. Cena paketa je šezdeset i pet evra. No, ovo navodimo čisto kao zanimljivost - sumnjamo da postoji neko ko ne poseduje barem pola ovih igara, a usput bi bio spreman da ispljune tražene pare. Pored paketa, tokom ova tri dana, smeniće se tri pojedinačne igre - prvi na redu je Rome: Total War, po ceni od dva i po evra. Ponuda traje do večeras u 19h, kada će se sniziti cena neke druge igre iz paketa. Tu su, zatim, Majesty 2 po ceni od četiri evra, njegovo proširenje Kingmaker za evro i osamdeset centi, te Lara Croft and The Guardian of Light za sedam i po.

Potpuni rat, kao sušta suprotnost... delimičnom ratu?

Good Old Games na sniženju drži paket koji su krstili Gems of Gaming. Radi se o osam igara čija je cena snižena za 40%, bez obzira na to da li kupujete ceo paket ili pojedinačne naslove. Cena celog paketa je dvadeset i devet dolara, dok cena pojedinačnog naslova iznosi tri i po. U ponudi su Divine Divinity, Beyond Divinity, The Feeble Files, Personal Nightmare, Simon The Sorcerer, Simon The Sorcerer 2, Simon The Sorcerer 3D i WaxWorks. Svakako nisu sve dragulji, kako bi lukavi dućandžija voleo da pomislimo, iako su neke obavezna lektira.

Impulse se ovog puta nije proslavio - nema apsolutno ničega vrednog pomena ispod deset dolara. The King's Crusade se prodaje za jedanaest, dok Edna & Harvey: The Breakout i Black Mirror 2 koštaju po petnaest. Tu je i Gray Matter, po ceni od dvadeset dolara.


Polako smo došli do najboljeg dela ovonedeljne ponude. GamersGate slavi peti rođendan, te su tim povodom snizili cene oko sto četrdeset igara. Za svega dolar i dvadeset pet centi možete da birate između igara kao što su Alpha Prime, Chains, Disciples: Sacred Lands Gold, Flatout ili Jagged Alliance. Potom idu Al Emmo, Disciples 2 Gold, Flatout 2, Shadowgrounds i Vizati, od kojih svaki košta po dva i po dolara. Company of Heroes je dostupan po ceni od tri dolara i sedamdeset pet centi, dok za pet možete da kupite Culpa Innata, Flatout: Ultimate Carnage, Iron Cross, Jagged Alliance 2 Gold, Nikopol ili Thief: The Dark Project. Za samo dolar više dostupni su Europa Universalis 3 Complete, Mount & Blade i Thief: Deadly Shadows. Za sedam dolara možete kupiti Saints Row 2, a za sedam i po Dr. Jekyll and Mr. Hyde ili Return to Mysterious Island. Osam dolara vam omogućava kupovinu igara kao što su Amnesia: The Dark Descent, Disciples Platinum ili Sinking Island. Batman: Arkham Asylum GotY i Return to Mysterious Island 2 koštaju po deset dolara, a Resident Evil 5 košta petnaest.


To bi, ukratko, bile naše preporuke za ovaj vikend. Mislimo da će se za svakoga naći po nešto. Ako proširite svoju kolekciju, javite nam šta ste kupili putem komentara.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 10:

  1. Malo, malo, pa Lara na popustu...koji je sad povod? (:

    OdgovoriIzbriši
  2. Direct2drive.com daje 20% popusta na SVE igre uz promo kod "hangover". Dobra fora je što prilikom kupovine poklona može da se namesti datum kad će isti biti poslat, a visa internet se ceni jednako kao na steamu, gogu ili impulsu ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. @Wolf: Ko zna, loša prodaja, altruizam, mesečeve mene... :)

    @Walker: Ja ga namerno nisam spomenuo, jer na evropskom sajtu nema reči o tome. Uopšte, evropski sajt je žestoko marginalizovan. Načuo sam da je moguće koristiti američki sajt, te da je dovoljno samo navesti USA kao zemlju prilikom registracije, ali ako oni ne žele da mi kupujemo kod njih, onda im se ja pridružujem u željama. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Normalno se kupuje na direct2drive.com sajtu, s tim da postoje regionalne restrikcije, ali većina igara je dostupna i kod nas. Staviš lepo Srbiju, platiš karticom... Baš malopre sam uzeo drugu Tropico Reloaded za rođendan, sa popustom me izašao 2$ umesto 2,5. Jbg, kriza, al' važna je pažnja, ne?

    OdgovoriIzbriši
  5. To, vidiš, nisam znao. Dobro je imati to u vidu, zbog narednih kolumni, ali ja definitivno neću kupovati kod njih. Dole segregacija, dole Aparthejd! :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Kako god želiš.

    Mnoge igre su jeftinije nego na Steamu (još su cene u USD), veliki broj nema DRM i jasno je istaknuto šta i kako, ne zahtevaju klijent (ali opciono nude GameSpy Comrade, jer je to jedna firma, jelte: IGN + GameSpy + Direct2Drive), a neke se posle kupovine mogu aktivirati na Steamu.

    U svakom slučaju, morao bi da ih uključiš ubuduće svakako.

    OdgovoriIzbriši
  7. Jedna mala zamerka... Zamolio bi da kao sto ispod total war-a stoji komentar, da lepo ispod svake slike stavite komentar u kome pise koja je igra u pitanju. Cisto da ljudi znaju, jer ima screenshotova koji deluju zanimljivo a nema se pojma koja je igra u pitanju... Razmislite pa ako vam deluje OK predlog, a vi ga prihvatite.

    OdgovoriIzbriši
  8. Друга је Black Mirror 2, а за трећу не знам. :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Treca je Disciples 2
    http://www.igrorama.com/2011/01/disciples-ii-galleans-return-recenzija.html
    :D

    OdgovoriIzbriši
  10. @Roadrunner: Predlog je odličan, prihvatamo ga oberučke. Hvala ti što si nam skrenuo pažnju na to. :)

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!