22. lip 2011.

Sony Online Entertainment dodelio školarinu G.I.R.L.

Sony Online Entertainment ustanovio je školarinu u okviru projekta Gamers In Real Life, a pobednica za 2011. godinu je Ališa Kraford iz La Kinte u Kaliforniji. Školarina se dodeljuje već četiri godine zaredom i služi da potakne devojke da se uključe u sve aspekte izrade kompjuterskih igara, te ohrabri učenike da se upišu na primenjenu umetnost i druge umetničke škole.

Ališa je studentkinja dizajna na Inland Empire's Art Institute u Kaliforniji i dobila je deset hiljada dolara ($10.000). Osim toga prihvatila je deset nedelja plaćenog internog staža u SOE-ovom štabu u San Dijegu, gde će je uključiti u rad na jednom od novih Sonijevih hitova.


Takmičenje je bilo srazmerno jednostavno, trebalo je nacrtati dva crteža nadahnuta igrama Free Realms ili Everquest II, te priložiti esej o pogledu na žensku zastupljenost u industriji igara. Bilo bi lepo da i ovde tako nešto postoji, ali pitanje je da li mi uopšte imamo devojke igrače, a kamoli one što su uključene u razvojne timove. 'Ajmo cure, da vas čujemo? Šta mislite o ovome?
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!