15. velj 2012.

Resident Evil 6 i srpski J'avo


Jedan od demona nove igre u serijalu Resident Evil se zove J'AVO. Ukoliko vam se ne uključi lampica, pročitajte je naglas nekoliko puta. Da li vas možda podseća na jednu dobro poznatu reč? Ne? E, dođavola!

J'AVO
"The BSAA named these creatures after the Serbian word for "demon;" they're even more dangerous than the typical zombie, and are capable of understanding speech and coordinating attacks. That said, they're still mutated monstrosities, so they're not exactly calm or collected when it comes to tactics."

Izgleda da vampir i šljivovica neće ostati jedine naše reči u međunarodnoj upotrebi.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 15:

  1. J'avo? O.o
    A gde nestade "đ" ili "dj"?!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo će biti super! Petica je baš zabavna pucačina ako je igrate sa drugom. Ako se igra solo onda zna da bude bezveze i nefer teško jer Sheva ima krš AI.

    OdgovoriIzbriši
  3. @Link_Pain

    J'avo se na engleskom cita kao djavo.

    OdgovoriIzbriši
  4. Pun intended?
    Shvatam, ovako više kul izgleda. Djavo ili Javo ili J'avo, isto mu dođe.

    OdgovoriIzbriši
  5. Nema veze kako izgleda, već da govornici engleskog ne bi znali da pročitaju "djavo", a "javo" se kod njih čita kao nešto mekše "dž-avo".

    OdgovoriIzbriši
  6. J'avo srbenda! :D
    Ako mi lik nastrada od njega, neće mi biti žao ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Jedini način da se pobedi j'avo je da se polije sa po' litra domaće lute; a pošto je greh ljutu tek tako prosipati, ubiti j'avola je nemoguć posao.
    Mada je moguće da će nas, braću Srbe, da pusti da prođemo bez tuče :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Svaka reč će zvučati kul i egzotično ako negde ubaciš apostrof. Holivud kaže da je tako!

    OdgovoriIzbriši
  9. Aman ljudi, bez apostrofa bi se reč čitala drugačije i a ne bi bilo a... Šta ste navalili sa tim "izgledom", nije ceo svet površan k'o klinke na fejsbuku.

    OdgovoriIzbriši
  10. Pardon, Danilo i ja smo hteli da kažemo "Wau!" :D

    Dobro, jel se zna čija je ideja bila. Ima li neko naš da radi u Capcom-u? Znam da ima jedan Srbin u CCP Games zaposlen, mada oni još nisu nazvali ništa po srpski.

    OdgovoriIzbriši
  11. Pitam se da li je taj J'AVO dizajniran po nekoj kreaturi iz slovenske mitologije pa su zato uzeli ime iz srpskog jezika ili su tek tako odabrali ime? Verovatno ima i Srba u Capcomu jer je to velika kompanija ali ne znam da ima neki na visokom položaju pa da može da utiče na ovakve stvari...

    OdgovoriIzbriši
  12. Hm, razume ljudski govor i prilagođava se situaciji u pokušaju da nadmudri igrača - deluje kao nešto iz naših priča... Doduše, neće moći da se karta sa vama do zore i ukrade vam dušu, već će umesto toga kad bude ranjen (ali ne i dovoljno brzo usmrćen) da mutira i stekne nove osobine...

    OdgovoriIzbriši
  13. A prvo su i kod nas crtali jedan od grafita koje su koristili za teaser site, evo slike:

    http://c282381.r81.cf1.rackcdn.com/SERBIA-CAR-379x300.jpg

    Inače taj sajt www.nohopeleft.com je ukazivao na dan kada se pojavio prvi trailer. Isti link je prvo postavila Mila Jovović na Twitteru, a sve deluje kao neko odbrojavanje do kataklizme. :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Drzim palceve da ovo cudo moze da se moduje - rakija umesto health sprejeva, burek umesto herbova, 'armonika umesto soundtracka :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Nije jedina. Skoro svi zombiji u RE6 su na srpskom. Evo kratke tabele:

    Resident Evil 6 creatures:

    Zombies: Zombie C (Whopper · Shrieker · Bloodshot) · Zombie Dog C

    J'avo: Glava (Glava-Sluz · Glava-Smech · Glava-Begunats · Glava-Dim) · Ruka (Ruka-Srp · Ruka-Hvatanje · Ruka-Bedem) · Noga (Noga-Trchanje · Noga-Let · Noga-Skakanje · Noga-Oklop) · Telo (Telo-Eksplozija · Telo-Krljust · Telo-Magla) · Neo Umbrella J'avo · Bindi Bergara

    Human based B.O.W: Ustanak (Oko) · Brzak · Iluzija · Rasklapanje · Ogroman

    Complete Mutation: Strelac · Napad · Mesec · Gnezdo · Deborah Harper · Lepotica · Ubistvo · Haos · Carla Radames (Carla Spore)

    Enhanced C-Virus: Derek C. Simmons · Carla Radames · Piers Nivans

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!