19. ožu 2012.

BAFTA, Portal 2 pokupio 3 glavne nagrade


Ukoliko niste znali, skorije je u Britaniji u Londonu 16. Marta održan BAFTA, odnosno British Academy of Film and Television Arts festival. Još jedna od onih nezavisnih organizacija koje otvoreno promovišu industriju video igara i edukuju ljude. Naslov Portal 2 je ubedljivo preuzeo vođstvo u nagradama, osvajajući tri (BAFTAs for Design, Storyand i Best Game). Ali ima i drugih!

Odmah za njim sledi još višenagrađivanih naslova. Little Big Planet 2 je osvojio nagrade u Family i Game Innovation kategorijama. Za njim odmah sledi Battlefield 3, u kategorijama Online - Multiplayer i Audio Achievement. Sem toga, publika od 230,000 ljudi, glasala je za B3 koji je proglašen najboljom igrom 2011. godine.

Batman: Arkham City je osvojio nagradu u kategoriji Action, a Mark Hamill je dobio svoju prvu ikada BAFTA nagradu za davanje glasa najozloglašenijem Betmenovom protivniku - Joker-u.

L.A. Noire je dobio nagradu Original Music, Insanely Twisted Shadow Planet za Debut Game (ovo je ujedno i nova kategorija nagrada), Total War: Shogun 2 je osvojio Strategy nagradu treći put zaredom, Rayman Origins za Artistic Achievement, Kinect Sports 2 za Sports/Fitness, Monstermind za Online - Browser itd.

Posebno se izdvajaju tri grupe studenata, sa svojim projektima, koji su se takmičili u kategoriji BAFTA Ones to Watch Award in association with Dare to be Digital. Swallowtail-ov Tick Tock Toys je pobedio na kraju. Takođe, Markus Persson je dobio nagradu za istaknuto dostignuće u svojoj karijeri naslovom, pogodite, Minecraft!
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

3 komentara:

  1. ...Još jedna od onih nezavisnih organizacija koje ... ...
    Nesto mi se ne cini bas nezavisna, sa toliko komercijalnih naslova koji su pokupili nagrade...
    Slabo ima nezivisnih studija, a dodatno me zacudjava sto Minecraft nije pokupio nijednu?!

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako nije dobio nijednu? Pročitaj zadnju rečenicu.

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobio je tvorac, za životno delo kao. U pravu je chat, nije igra kao proizvod nagrađena ovoga puta. Da Minecraft dobije još koju nagradu bio bi to overkill, pokupio je boga oca nagrada ionako :)

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!