6. srp 2012.

Divine Divinity, od juče na mreži Steam


Istina, neke kultne klasike ne mogu tek tako napraviti ponovo. Znate ih mnoge takve, a jedan od njih je i Divine Divinity, koji je objavio Larian Studios davne 2002. godine. Igra je 2009. dobila novo izdanje, zajedno sa ne tako proslavljenim kvazi-nastavkom Beyond Divinity, sa poboljšanom grafikom i većim izborom rezolucija. Divine Divinity je od juče na mreži Steam, po izuzetno pristupačnoj ceni od 5 evra. Hoćete li je uzeti?








Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 7:

  1. Fail komentar. Divinity uopšte nije klon (Dijabla?) i s pravom ima status klasika.

    OdgovoriIzbriši
  2. Standardni hack n' slash sistem, ali, bar po meni, daleko smisleniji. Diablo ume da smori kad tad, posle milijarditog monstruma. Ovde je drugačije malo. Mada mislim da svi to već znaju, jer su igru prešli :)

    Poslednje poglavlje, iako je bila čista makljaža, dalo je epsku završnicu igri.
    Pre toga, kompletna mapa je bila otvorena za istraživanje. Apsolutna sloboda.

    Recimo, ja sam (manijak...) odmah otišao skroz dole u mapu magične zemlje, pune vilenjaka i patuljaka. Tu su me tamni vitezovi i zmajevi i ostala agresivna bagra izgazili kao travu u Zemunu.
    Međutim, kada sam malo dobio na bicepsima i tricepsima, vratio sam se gore u ljudske krajeve i počeo da terorišem orkove i izbavljam zarobljenike. Onda me je negde gore u pećini nahvatao vampir, koji mi je isisao krv pre nego što iko od nas na ovoj vrućinčini uspe da ispije 2dcl vode. Iznenađenja na sve strane. Malo igara ume to da priredi tako kvalitetno i u toj količini.
    Šteta što nastavak (Beyond Divinity) i nije bio tako dobar...vidim da furaju isti sistem u novom nastavku. Nikako da shvate da su igrači sociopate u duši, da hoće sve sami da urade. Lepo je slušati replike dva lika, ali ko će sad to da kontroliše. Eh, da smo još u vremenu Baldur's Gate-ova...

    OdgovoriIzbriši
  3. Divinity uopšte nije ni trebao da ima "standardni hack n' slash sistem"! Igra je prvobitno zamišljena kao svojevrsni naslednik Ultime 7.;) TotalBiscuit je skoro radio intervju sa Svenom Vinckeom iz Lariana o dve nove Divinity igre (Dragon Commander i Original Sin). Sven je tu rekao da je prvi Divinity trebalo da ima poteznu borbu ali je njihov izdavač zahtevao Diabloliku akcionu borbu i loot jer su mislili da old skul potezni RPG ne može da uspe na tržištu. Najjače da je to bilo pre deset godina.

    OdgovoriIzbriši
  4. Turbulentne godine :D
    Original Sin, na njega sam mislio kada sam rekao da furaju co-op. Ne vidim razlog, čemu to. Beyond nije prošao dobro, zašto ponovo isto hoće da urade je dobro pitanje...

    OdgovoriIzbriši
  5. Zbog zarade.:) Ja ne planiram da igram Original Sin ali činjenica je da danas vlada opšta online manija među igračima. Pogledaj kako dobro se na Stimu prodaje bilo koja solidno ocenjena co-op igra. Ako Original Sin bude iole dobar (a sigurno će biti za ono što je) prodavaće se ko alva. Pa još ako počnu da štancuju DLC kao na primer autori Magicke! Larian će sigurno zaraditi dobre pare. Ja na to gledam ovako: neću igrati Original Sin ali u interesu mi je da dobro prođe jer posle zarađene pare mogu da iskoriste za punokrvni Divinity 3!;)

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!