8. kol 2012.

Steam više nije samo za igre!

Valve, autori nekoliko popularnih serijala (Counter-Strike, Half-Life, Left 4 Dead, Portal, itd) i vodećih tehnologija za razvoj i distribuciju igara (npr. Steam i Source), danas su javili da prvi paket aplikacija stiže na Steam 5. septembra, što znači da ova mreža više neće biti posvećena samo igrama!


Programi koji će od septembra biti dostupni na Steamu različite su prirode; posredi su kreativni alati i aplikacije za podizanje produktivnosti, a svi će imati Steamworks podršku, što uključuje čuvanje podešavanja "u oblaku", automatsko preuzimanje novih verzija itd.

Kraj jedne ere. Šta vi mislite?
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 8:

  1. Hm, Photoshop CS6 je US$699, čak i sa -75% popusta to bi bilo $174,75. Šansa da Adobe stavi svoje programe na Steam iako ima sopstvenu prodavnicu sa cloud servisom i razvijenu mrežu distributera širom sveta je nikakva. Čak i u šali.

    Pre da govorimo o programima za vođenje kućnih finansija, crtanje, laganu obradu i katalogizaciju slika i/ili muzike itd.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ma možda ih ubedi GabeN da ipak stave Photoshop na Steam i da spuste cenu! Nikad se ne zna!:D

    OdgovoriIzbriši
  3. Ako PS dođe na Steam i ode na popust... Pa, mislim da bi se dizajnerska udruženja otimala koje će prvo da podigne spomenik Gejbu.

    OdgovoriIzbriši
  4. Valve čega se dohvati od toga napravi nešto. Ne verujem da će biti neuspeh.
    Samo, bojim se da ne zasmeta nekim velikim igračima, pa može da bude svašta...

    OdgovoriIzbriši
  5. Interesantan razvoj dogadjaja, mada nisam iznenadjen, jer je nekako ocekivano i prirodno bilo da prosire svoju delatnost i na applikacije...

    OdgovoriIzbriši
  6. Апсолутно природни следећи корак у развоју. Једва чекам да видим понуду!

    OdgovoriIzbriši
  7. Odlična stvar će biti ako uspeju da povežu ljude koji koriste neke programe za ilustrovanje ili animaciju, možda čak i snimanje filmčića. Kreativnost bi bila na vrhu, jer ljudi ne bi morali da traže posebne sajtove za pokazivanje svog umeća. Poput igrača u multiplayer-u. To može da uspe lako, siguran sam da bi Valve to iskoristio. Naravno, takvi programi uvek imaju tešku cenu. Profesionalci će ih imati svejedno, ostala raja verovatno i ne u početku, ali kasnije sigurno. Ipak, i Photoshop 7 je keva za nekoga ko zna kako da radi u njemu. Ovako ne mora da se gubi u moru fanartova na default sajtu deviantart, već da postavi jednostavno na Steam-u gde mu i čuči program.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!