6. pro 2012.

Možete učestvovati u razvoju igre Wasteland 2


Razvojni tim inXile Entertainment radi na igri Wasteland 2, čiji je razvoj omogućen zahvaljujući uspješnoj kampanji na sajtu Kickstarter. U saradnji sa kompanijom Unity Technologies, inXile je pokrenuo novi crowdsourcing eksperiment, koji će omogućiti igračima da učestvuju u procesu razvoja igre i budu plaćeni za to.


Svake sedmice, inXile će na svom zvaničnom sajtu objavljivati narcte za igru, koje treba pretvoriti u 3D modele. Moguće je napraviti jedan ili više 3D modela u skladu sa pravilima vodiča za stil igre i postaviti ih na Unity Asset Store, gdje je dostupan i posebni Artist paket za lakši početak procesa. U međuvremenu, inXile će moći da se posveti ostalim djelovima razvoja. Vlasnici prihvaćenih modela biti će isplaćeni i zahvaljeni u igri. Modeli koji ne budu primljeni ostati će dostupni na Unity Asset Store, gdje neko drugi može da plati za njih.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

3 komentara:

  1. Opa, fina ideja. Nadam se da će sve bit onako kako su planirali, tj. bez problema.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo zvuci bas ekstra. I dodatni kreativni upliv, i rasterecivanje posla, i prilika nekim novim ljudima da se dokazu u dizajnerskim vodama.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne očekujem ništa posebno dobro od ove igre i plašim se da bi mogla čak da ima loš uticaj na buduće KS projekte ako ispadne promašaj... Naravno tu su Project Eternity i Star Citizen za koje očekujem da budu hitovi a i veliki broj manjih kickstartera koji bi mogli da budu zanimljive igre ( na primer Banner Saga i Sui generis) ali ipak je ovde možda dovoljan jedan veliki promašaj da obori čitav sistem!

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!