31. sij 2013.

GTA V izlazi 17. septembra - samo za konzole!


Nastavlja se politika izdavačke kuće Rockstar Games, dela mnogo većeg izdavača Take-Two Interactive Software, da svoje najbolje igre pravi ekskluzivno za konzole. Bilo je mnogo pitanja oko toga da li će se GTA V pojaviti i za PC, a sada konačno znamo da u septembru, kada igra bude objavljena za konzole, PC izdanja sigurno neće biti. 

Možda, ako im zatreba para, objave očajnu preradu kasnije, kao što se desilo sa GTA4 svojevremeno...
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 20:

  1. Ma biće PC verzije, samo će je opet najaviti tek nakon što se igra pojavi na konzolama!:( Samo da ne bude opet jadan port kao GTA IV, pa da kada se PC port pojavi treba zver od kompa samo za konzolašku grafiku u višoj rezoluciji a o igranju na visokim podešavanjima ima govora tek posle par godina, stotinjak patcheva i kupovine nove konfiguracije!

    OdgovoriIzbriši
  2. Pretpostavljam i ja tako, zato sam napisao drugi pasus, ali ne smemo zaboraviti da se RDR nikada nije pojavio u verziji za PC.

    OdgovoriIzbriši
  3. Вокеру, без љутње, али ово је написано тек ради реда. Сваки ГТА до сада (осим из времена PSONE)је за комп излазио са шест месеци закашњења. РДР не треба да служи као референца. Ја сам помислио да имаш неки валидан извор информација.

    Једноставно верујем да ће ГТА за комп бити.

    OdgovoriIzbriši
  4. Bez ljutnje, verujem da je e-mail od Rockstara sasvim "validan" izvor informacija.

    Ova vest je obaveštenje da je sad poznat datum objavljivanja, ali da ne pominju PC ni u šali.

    Tebi niko ne brani da se nadaš da će 6 meseci kasnije nešto da izbace - nadamo se svi, ako nisi primetio.

    OdgovoriIzbriši
  5. Pa nije kriv novinar zato što Rockstar boli tuki za PC :P

    OdgovoriIzbriši
  6. Па ти нигде ниси рекао да си добио мејл, прочитао на неком валидном месту или шта. Само си рекао да "коначно знате".

    Као што рекох, без љутње.

    OdgovoriIzbriši
  7. Sve vesti objavljene na blogu dobijamo direktno od autorskih timova, izdavača ili PR agencija koje ih zastupaju. Tako je od prvog dana, duže od tri godine.

    Ako ćeš sumnjati u sve što napišemo, jer ne napominjemo to 10x dnevno, a ti lepo idi na neko "validno mesto" pa tamo čitaj vesti... Šta da ti kažem, bez ljutnje itd, svako nek traži sebi gde mu je ok.

    OdgovoriIzbriši
  8. Једну од битнијих вести си поставио као тврдњу без неке backup информације. А ја да сумњам у вас не бих овде долазио.

    Као што рекох нема разлога за љутњу, поготово ако неко постави негативну поруку. ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. "Stiže za konzole 17, septembra, za PC ne znamo."
    Tačka, definicija.

    Vest je sigurno stigla direktno od Rockstar-a, iz njihove PR kompanije, kako to obično i biva kada se pišu vesti.

    Isto su napisali i ostali sajtovi. Dakle info je dobijen na validan način. Opet Walker nije kriv, niti je tvrdio išta. Dao je blagu nadu PC-u, ali ako je to tvrdnja onda sam ja zmaj. U čemu je problem onda sa ovim tekstom? Zar treba još slikovitije da opisuje koliko Rockstar boli guzica za PC? Iskreno mislim da ne zaslužuju nikakvu pažnju, a ako će da prave ponovo peticiju mogu slobodno da nam se nagutaju bele sluzi. Igra lako može da bude govno živo, kao i prošla za PC. Za konzole? Pa, recimo da ima i drugih igara koje bi se radije igrale.

    OdgovoriIzbriši
  10. Pa znamo svi da Rockstar nije zainteresovan za PC gaming ali daleko od toga da igra nije vredna pažnje.
    Ja još uvek nisam izgubio nadu ni za RDR PC port. Bully i Manhunt 2 su stigli na PC godinama posle konzola! Rockstar pravi odlične naslove, samo eto problem je što ih baš zabole za nas PC igrače! GTA IV je bio super igra samo je port bio smeće, isto i za LA Noire, Bully... Baš sam se nadao da će se situacija promeniti posle Max Payne 3 pošto je to bio prvoklasan PC port i igra je stigla na PC gotovo u isto vreme kao i na konzole ali eto, izgleda im je to bila prva i poslednja igra za koju su se potrudili oko PC verzije.

    OdgovoriIzbriši
  11. Ljudi stvarno nemaju razloga da se lože na ovu igru.

    U zadnje dve, tri godine smo dobili: Just Cause 2, Saints Row 3 i Sleeping Dogs. Svaka igra je na svoj način bolja od GTA4, SD mnogo bolje radi ono što je GTA4 pokušao a SR3 i JC2 su, ako gledate čisto gejmplej, mnogo bliže onome što bi GTA danas morao da bude. SR3 je humor, satiru odradio neuporedivo bolje.

    I, sve tri igre su savršeni portovi, od razvojnih timova koji poštuju PC igrače i njihovi budući nastavci će 100% stići na PC.

    Rockstar stvarno ne zaslužuje toliku pažnju PC igrača. Još kad vidim da neki pišu peticije, to je prvo ponižavajuće za PC igrače (treba sada neko da ih MOLI da portuju igru na PC?) a drugo tako se daje dodatni publicitet jednoj kompaniji koja nema nikakvog poštovanja za PC igrače i koja je odavno prestala da pravi dobre igre.
    Toliko.:)

    OdgovoriIzbriši
  12. Slozicu se sa Mirkom za ove igre. :D

    OdgovoriIzbriši
  13. Saints Row 3 jeste GTA IV, u svakom pogledu osim imena.

    OdgovoriIzbriši
  14. Sto ljudi, sto ćudi!

    Malo ste prenaglili sa zaključcima iako ne vidim razlog za to. Više od pola godine do izlaska, a vi govirite da nije vrijedna pažnje.

    GTA serijal je do sada, a vjerujem da će tako da bude i u budućnosti, uticao na svijet gejminga, po meni pozitivno, tako da je i te kako važan i zaslužuje pažnju. Da li će biti port za GTA5 i kakvog će kvaliteta biti i nije toliko važno.

    Sama činjenica da GTA4 poredite sa naslovima koji su izlazili dvije, tri godine kasnije potvrđuje moju tezu.

    OdgovoriIzbriši
  15. Pa GTA je uvek postavljao nove standarde što se tiče open world igara! Kada izađe novi GTA sve slične igre godinama posle pokušavaju da ga kopiraju i dostignu dok ne stigne sledeći deo i onda sve ispočetka!:D
    Saints Row serijal je uvek bio slabija kopija GTA serijala. Meni je drugi deo najbolji i mogao je po nekim stvarima da se poredi sa GTA4 (čak je i PC port bio jednako očajan:D) a SR3 mi je bio dosadna igra!

    OdgovoriIzbriši
  16. Lazare, je l' kažeš da je GTA IV bolji od San Andreasa?

    OdgovoriIzbriši
  17. GTA 2 > GTA *insert whateva here*

    OdgovoriIzbriši
  18. kada naprave neki potezni GTA onda se javite...

    OdgovoriIzbriši
  19. http://www.steamgifts.com/giveaway/xlVNT/

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!