22. sij 2013.

Wildman, novi Kickstarter projekat


Vreme kada su samo nepoznati indie razvojni timovi pokušavali da sakupe novac za svoje projekte kroz različite kickstarter programe odavno je prošlo. Sve više legendi igračke industrije se priključuje ovom trendu, a na kickstarter imun nije ostao ni Chris Taylor iz Gas Powered Games-a, čovek odgovoran za igre poput Dungeon Siege, Supreme Commander i Demigod.


Njegov projekat pod nazivom Wildman je svojevrsna mešavina tri pomenute igre. U suštini to je akcioni RPG u kome nećete biti osuđeni na soliranje sa jednim herojem jer tu uskače RTS element igre koji vam omogućava stvaranje armija i upravljanje istim. Povrh svega u akciji nećete učestvovati sami, tu su desetine drugih igrača uvek spremnih da vam pomognu. Prilično ambiciozno, zar ne?


Veoma je neobičan i način na koji Chris reklamira svoj novi poduhvat. Naime, svega par dana nakon početka akcije, Chris se u video blogu plačnim glasom obratio igračima objašnjavajući da je otpustio većinu ljudi koji rade na Wildmanu jer ne želi da troši njihovo dragoceno vreme na nešto što možda nema budućnost. Zatim je zatražio odgovor na pitanje: da li da obustavi sve ili da se fundiranje nastavi, pa ako dostignu željenu cifru ponovo angažuje "otpuštene" radnike. U narednih mesec dana ćemo videti da li će ovakve neortodoksne metode imati efekta.

Za više informacija možete posetiti zvaničnu Kickstarter stranicu.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

3 komentara:

  1. Skupiće oni pare, ne sumnjam u to. Elite 4 KS se isto mučio tokom većeg dela kampanje pa su na kraju ne samo skupili pare nego i solidno premašili cilj.
    Samo, meni ova igra ne zvuči previše zanimljivo. Taylor bi danas trebao da pravi ovakve stvari
    http://www.kickstarter.com/projects/659943965/planetary-annihilation-a-next-generation-rts?ref=live

    OdgovoriIzbriši
  2. Веома је тешко направити добру игру која је прелаз имеђу ових жанрова, али верујем да ће Крис и његов тим успети. Што се тиче начина прикупљања новца, то апсолутно подржавам и мислим да ће скупити много више него што траже

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanimljivo! Ovo deluje kao igra koja bi mogla da donese brojna osveženja i inovacije u MOBA žanr.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!