22. ožu 2013.

Chris Avellone se vraća kući?

Razvojni tim inXile Entertainment danas je potvrdio da će čuveni autor igara Chris Avellone da im se pridruži tokom rada na igri Torment: Tides of Numenera ako kampanja društvenog sakupljanja finansijskih sredstava, pokrenuta na sajtu Kickstarter, pređe "prošireni" cilj, tj. ako se prikupi više od 3,5 miliona američkih dolara. Torment: Tides of Numenera jeste roleplay igra koja se zasniva na tradiciji kultnog naslova Planescape: Torment, a radnja je smeštena u svet Numenera, čiji je autor Monte Cook. Kampanja sakupljanja sredstava pokrenuta je 6. marta i ovaj projekat prikupio je prvi milion dolara u manje od dvanaest časova.


Chris Avellone bio je glavni dizajner igre Planescape: Torment, te koosnivač razvojnog tima Obsidian Entertainment, gde i sada radi kao kreativni direktor. Takođe je vodio razvoj naslova Star Wars: Knights of the Old Republic 2 i pomagao prilikom izrade svake druge igre ovog tima, a doprineo je i razvoju igre Wasteland 2 na kojoj radi inXile. Njegova uloga u pravljenju "novog Tormenta" bila bi da nadgleda i savetuje oko svih aspekata igre, te da razvoje osmog računarski vođenog saborca.




Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 6:

  1. Malo je bzvz što je inXile napravio kickstarter za novu igru a Wasteland 2 se još uvek nije pojavio! Kao da ne očekuju da će Wasteland 2 buti uspešan, sigurno ne bi ponovo skupili toliko novca na KS-u ako Wasteland razočara većinu igrača.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Они се очигледно надају да ће Wasteland 2 добро проћи али економија (читај - здрав разум) налаже да се осигурају, а Kickstarter је тренутно најболја опција

      Izbriši
    2. Objašnjeno na samom početku kickstarter kampanje:
      We've discovered that the best way to create a deep and rich RPG is to begin the pre-production process long before the production team have finished their current project. If we waited to begin the design work for a large scale RPG until after the programming team has completed their work, our budget would increase by 50% or more. This would result in the hiring and firing process that happens all too often in our industry. We want to break that model and keep our great team together. This is why it makes sense for us to begin work on Torment now rather than later.

      Izbriši
  2. Skoro je sigurno da će preći 3.5 miliona, verovatno i četiri.;) Donacije su počele da pristižu brže čim su najavili poslednji stretch goal (očekivalo se da čuvaju Chrisa za kraj) a tu je uvek i veliki skok donacija pred sam kraj kampanje.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja moju povecao cim sam cuo da im se Patrik Rotfus pridruzuje.

    OdgovoriIzbriši
  4. Podržao sam novi Torment na samom početku, verovatno ću povećati iznos pre kraja.
    Numenera setting zvuči neverovatno dobro. Ovako kvalitetna ekipa pisaca će sigurno uraditi sjajne stvari sa njim.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!