12. tra 2013.

World of Tanks slavi drugi rođendan

12. aprila 2011. godine zvanično su otvoreni World of Tanks evropski serveri, danas verovatno najpopularniju free to play MMO igru na svetu. Mnogo toga se promenilo u poslednje dve godine, neke stvari na bolje a neke, nažalost, i na gore. Jedno je sigurno, a to je da je ova igra do tada gotovo nepoznati beloruski studio Wargaming.net lansirala pravo među velikane industrije video igara.
Sve je počelo sa svega tri nedovršene nacije (nemački, sovjetski i američki tenkovi), da bi u međuvremenu dobili Francuze, Britance i Kineze. Francuski tenkovi doneli su topove sa automatskim punjenjem koje neki kude, dok ih drugi dižu u nebesa. Mnogi su negodovali uvođenjem kineske grane koju većinom čine sovjetska vozila, samo u izvedbi najmnogoljudnije zemlje na svetu, uz razliku da imaju mnogo više lakih tenkova. Srednji tenkovi i lovci su se uvođenjem novih vozila proširi do desetog tiera, a isto se uskoro očekuje i od artiljerije. Sa druge strane, WG je održao obećanje da neće ubacivati prejake premium tenkove (tenkove koji se kupuju za pravi novac), te su se oni zadržali na osmom tieru.


Uvedena je mogućnost da se tzv. "zlatna" municija može kupovati i za kredite (pre je bila moguća kupovina samo zlatom, valutom koja se kupuje za pravi novac ili osvaja kroz Clan wars bitke), što je po mnogima kontroverzan potez. Ranije je ova vrsta municije bila rezervisana gotovo isključivo za CW, ali se u poslednje vreme sve više koristi i u random bitkama. Kako ima mnogo veće vrednosti penetracije od obične municije, to ume da dovede do poremećaja odnosa snaga, u ionako prilično loše odrađenom matchmaking sistemu. Za sledeću zakrpu najavljena je i mogućnost kupovine unapređenja za posadu za kredite, po istom principu kao i za municiju. Pohvalno je što će sledeća zakrpa takođe doneti mogućnost da igrači koji ne plaćaju pretplatu mogu kreirati tenkovske čete i vodove za do tri igrača.


Da je World of Tanks prava zlatna koka znalo se još i ranije, a čelnici Wargaming-a su još prošle godine izjavili da mesečni prihodi igre prevazilaze dvocifren broj miliona dolara. Ogroman priliv novca otvorio je mogućnosti da se razmišlja o novim igrama, pa su tako najavljeni World of Warplanes (koji je trenutno u zatvorenoj beti) i World of Battleships. Planira se da sve tri igre budu nekako povezane. Pored toga najavljen je i WoT Blitz, 7 vs 7 varijanta za iOS i Android platforme. Takođe su krenuli i u šoping, pa su prvo pazarili pokretač igre - Big World, što je rezultovalo uvođenjem fizike u igru. Početkom godine kupljeni su čuveni Big Huge Games (na čelu sa Kris Tejlorom) i Day 1 Studios, za koje je potvrđeno da će raditi na potpuno novim igrama koje neće imati sa World of licencama.


Kao rođendanski poklon igrači su danas dobili kod koji donosi jedan dan premiuma (iskustvo iz bitaka i zarada kredita su uvećani za 50%), a očekuju ih i mnogobrojni popusti na tier 8 tenkove (premiumi su 15% a ostali 30% jeftiniji). Takođe su uduplane zarade na najpopularnijim tenkovima petog tiera, uz još dosta sitnih pogodnosti.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!