17. lip 2016.

Space Run Galaxy, recenzija

Space Run Galaxy je nastavak istoimene igre Space Run iz 2014. godine. Na ovom ostvarenju radi studio Passtech. Radnja novog naslova odigrava se 20 godina nakon događaja iz prvog dela. Ako niste igrali prethodnika, ne brinite. Postoji uvodna misija koja vas obučava osnovnim konceptima mehanike igranja. Vi ste svemirski kurir, deo tima kapetana Buck Manna sa vlastitim modularnim brodom, u potrazi za zaradom koji treba da isporuči pošiljke svojim klijentima. Na Buckovoj stanici dobijate narudžbine za isporuku i sve detalje u vezi vašeg zadatka. Na vama je hoćete li prihvatiti taj zadatak ili ne. Mislite da je ovo puka trka sa vremenom, uz ostvarivanje što boljeg rezultata na kraju misije? E pa nije baš toliko jednostavno.


Na putu ka odredištu isprečiće vam se svemirski pirati, velike glavonje i kiša meteora, kojih se morate otarasiti uz prasak i svesrdne želje i pozdrave. Takođe neki poslovi koje prihvatite su riskantni ( transport prototipova oružja) i po vaš brod. Osim velikih korporacija, mušterije vam mogu biti i drugi igrači. Tu je i intergalaktička trgovina među kuririma kako biste se otarasili viška robe. Rekao sam da je brod modularan, što znači da je podložan taktičkim podešavanjima u pogledu oružja i pokretljivosti. Brod se tokom misije može pojačati automatskim laserskim mitraljezima koje radi veće preciznosti možete koristiti i ručno, te pogonskim mlaznicama radi dodatne brzine. Koliko možete opremiti brod zavisi od materijala koji skupite a koji ostaje iza protivnika koje ste pretvorili u prah.


Nakon uspešno kompletirane misije dobijate nagradu u vidu materijala i novac koji možete iskoristiti za posetu mehaničaru MaCku. Kod njega možete izvršiti prepravke i nadogradnje broda ali i pazariti module kojim poboljšavate odbrambene i napadačke sposobnosti vašeg broda, te brzinu. Sa porastom napredovanja otključavate dodatni borbeni i defanzivni arsenal u koji spadaju rakete sa navođenjem, energetski štit. Veličina broda je takođe podložna promeni, što ostavlja prostor za nošenje dodatnog tereta, više mitraljeza ili raketnih lansera a samim tim i još brži brod. Jer vreme je novac, a što brže i bezbolnije stignete na odredište i zarada je veća.


Vizuelno je ovo veoma dopadljiva igra, sa dubokim slojem podešavanja izgleda, veličine i arsenala vašeg broda. Predstavlja inovativan spoj strategije i tower defense igre, a četiri solarna sistema i puno zona za posetiti garantuju jedinstveno iskustvo i veliku ponovnu vrednost igranja ovog naslova. Objavljena je danas na mreži Steam (mi smo dobili svoj primerak ranije kako bismo je na vreme testirali i predstavili) pa izvolite i nabavite je.

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!