16. lis 2010.

Vikend popusti, 16-17. oktobar 2010

Kao i svakog vikenda, uz jutarnju kafu sam pomislio kako je pravo vreme da potrošim neke pare. Sa blagim smeškom na licu, počeo sam da preturam po virtuelnim policama. Međutim, entuzijazam je ubrzo nestao. Posle pregledanja ponuda svih pouzdanih digitalnih distirbutera (a i par ne tako pouzdanih), došao sam do zaključka da će se ovaj put obradovati skoro samo ljubitelji avantura i/ili strategija. A možda ni oni.



Krenimo redom. Steam i dalje drži na sniženju neke od naslova koje smo prošli put spomenuli (ekspanziju za Guild Wars, X Superbox). Tu je sada i Grotesque Tactics po ceni od petnaest evra. Ipak, najlepše iznenađenje je kompletan serijal Tales of Monkey Island, koji je pojeftinio čitavih 86%, te sada košta svega pet evra. Imajući u vidu da u normalnim uslovima jedna epizoda košta toliko (malo više, zapravo), a sada možete dobiti svih pet, preporučujemo vam da odrešite kesu.

Impulse avanturistima nudi tri igre o Šerloku Holmsu (The Awakened, Nemesis i Sherlock Holmes vs. Jack The Ripper) upola cene. Moguće je kupiti ih zasebno, ili u paketu (koji košta dvadeset dolara). Međutim, kako kupovina paketa ne povlači za sobom dodatni popust, ne vidimo u čemu je razlika. Demigod je i dalje na tu, a cena mu je 75% niža (šest dolara). Od zvučnijih imena, na rasprodaji su Mount and Blade: Warband za deset dolara (oko 60% popusta) i Mass Effect 2 Digital Deluxe Edition po ceni od dvadeset dolara (50%).


Good Old Games nudi jedanaest igara iz kataloga kompanije Rebellion. Ako vam ovo ime ne zvuči poznato, naslovi sigurno hoće. U ponudi su serijali Empire Earth, Ground Control, Lords of The Realm, kao i igre Evil Genius, Lords of Magic i još par koje radije ne bismo spominjali. Pogodba je uobičajena - ceo paket upola cene, pojedinače igre 30% jeftinije. Loša vest je cena - ova vreća puna igara košta 40$, ali skoro sva ostvarenja iz nje vrede.

The Adventure Shop (poznat i kao "prodavnica avantura sa najvišim cenama u univerzumu") ovaj put ima bolju ponudu nego pre. Lost Horizon je moguće kupiti po ceni od sedamnaest dolara, dok je Runaway: A Twist of Fate snižen na  trideset (a cela trilogija na četrdeset). Tu su i RHEM 4, kao i stara RHEM trilogija, obe dostupne za po sedamnaest dolara. Njih, ipak, ne preporučujemo. Bolje se počastite bilo kojim delom serijala Myst.


GamersGate prodaje Anno 1404 upola cene (petnaest dolara), a za nostalgičare su spremili stari, dobri Capitalism 2 za veoma male pare (četiri dolara). Grotesque Tactics se i ovde našao na sniženju, po ceni od šesnaest dolara. Sega Mega Drive klasici su i dalje tu, i za svaki paket je potrebno izdvojiti po sedam i po dolara. Stratezi će se verovatno obradovati Stronghold paketiću koji košta petnaest dolara, a čine ga sve igre iz serijala. Neko će se možda odlučiti i za kasnije Settlers naslove (Heritage of Kings, Rise of an Empire, Paths to A Kingdom) upola cene, mada ne znamo ko. Na kraju, tu je i Reign: Conflict of Nations po ceni od petnaest dolara.

Sve u svemu, solidna ali žanrovski monotona berba. Mi ćemo se ovaj put suzdržati od trošenja, a vi nam javite ako se odlučite da kupite nešto, ili imate komentar na ovu, krajnje jednoličnu ponudu. Sutra u 11h stiže novo nagradno pitanje, kao i novi Igrorama kačket.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 5:

  1. Sve skupo, malo šta ispod 5e :(

    OdgovoriIzbriši
  2. ToMI kupujem u ponedeljak ako popust potraje do tada...

    Space Harrier II je bio besplatan prošle nedelje (?) na gg. Skinula ga za kevu...

    OdgovoriIzbriši
  3. @Walker: Kažem ja, loša berba. Svega par igara ispod 5 evra, ali neke od ovih skupljih su na značajnim sniženjima.

    @Džozi: Na Steam-u se popusti završavaju tokom ponedeljka, oko 15-16h recimo, tako da, ako pokušaš pre podneva, uspećeš sigurno.

    OdgovoriIzbriši
  4. Fala, K.

    Moram da priznam da sam uhvatila sebe da pravim naloge i profile po netu pod nick-om Džo(u)zi (kako je Josephine/Nikita mahom zauzeto)... :D

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!