4. lip 2012.

E3 2012: Predstavljena igra Dishonored


Na ovogodišnjem festivalu E3, koji je upravo počeo, Bethesda je predstavila ranije najavljenu igru Dishonored. Akcioni naslov sa pogledom iz prvog lica i akcentom na šunjanju i korišćenju moći u isto vreme, koji razvija Arkane Studios, izgleda kao pravi igrački san. Uživajte u promotivnim snimcima u nastavku.


Nije dobra jedino grafika, već su i okruženje i maštovitost priče ključni faktori. Dishonored igrače vodi u neo-viktorijanski steampunk svet. Mesto dešavanja radnje je grad Dunwall, a biće sigurno i drugih lokacija. Ljubitelji knjige primetiće blagi uticaj poznatih dela, poput Orvelovog romana "1984." ili "Hrabri novi svet" Oldusa Hakslija. Međutim, uzori koji su svima poznati mogu se odmah nabrojati na prste: Bioshock zbog paranoične atmosfere, Thief zbog sistema šunjanja i skrivanja, Half-Life 2 posebno zbog vanzemaljskih jedinica Combine i izgleda grada City 17, Deus Ex zbog moralnih nedoumica, Assassin's Creed zbog načina ubijanja protivnika koji izgleda kao umetnost.


Iako se Dishonored tretira kao open world igra, koja vas prosto nagovara da istražiite svaki kutak, protagonista Corvo Atano vođen je jednim od najpopularnijih motiva - osvetom. Kao najsposobniji lični telohranitelj kraljice koja biva ubijena, bačen je u tamnicu zbog zločina koji nije počinio. U pomoć mu priskače misteriozno biće, koje je u tom svetu poznato samo pod pseudonimom The Outsider, sa zanimljivim predlogom. Urezavši mu na levoj ruci magični simbol koji Corvo-u daje nove moći, oslobađa ga i daje mu mogućnosti da se osveti krivcima za namešteni splet događaja i ubistvo njegove voljene kraljice. Da li je protagonista potpisao pakt sa samim đavolom, niti šta taj entitet traži za uzvrat, još uvek ne znamo (G-Man khm khm...). Ono što znamo, jeste da će igra izaći u prvoj polovini oktobra ove godine za sve vodeće platforme i da jedva čekamo da je isprobamo.












Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 9:

  1. Murder people with magic that looks nice, and steampunk? Sign me up!

    OdgovoriIzbriši
  2. Prva polovina oktobra? Taman da mi legne prva plata, cak cu moci i da nabavim legalnu kopiju igre! :-D

    OdgovoriIzbriši
  3. ^Komentar zaslužuje medalju :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Opako izgleda! Konacno nesto novo, a ne samo nastavci.

    OdgovoriIzbriši
  5. Pesma iz videa se zove "Drunken Whaler". Pretpostavljam da će biti i u OST-u. Original je inače "(What Shall We Do with a/the)Drunken Sailor". Postoji priča da je ulje kitova glavni izvor energije u igri, ali to još treba potvrditi ako je istina uopšte.

    Doduše, liriku sam uspeo da "iskopam":
    "What will we do with the drunken whaler" x3
    "early in the morning"
    "Feed him to the hungry rats for dinner" x3
    "early in the morning"
    "Bright and early, up she rises" x3
    "early in the morning"
    "Slice his throat with a rusty cleaver" x3
    early in the morning

    Lirika originala nije ništa blaža, koliko god to čudno zvučalo.

    OdgovoriIzbriši
  6. Steampunk Deus Ex... Očekivanja su velika i nadam se da igra neće razočarati.
    U svakom slučaju ovogodišnji E3 je već mnogo zanimljiviji od prošlog. Tu je Dishonored i tu su velika iznenađenja Star Wars 1313 i WatchDogs. Te tri igre su ubedljivo najzanimljivije od svega što je do sada prikazano...

    OdgovoriIzbriši
  7. Šta se desilo za ovim tekstom http://www.igrorama.com/2012/06/e3-2012-najavljena-igra-watch-dogs.html
    taman sam postavio komentar a stranica nestala?

    OdgovoriIzbriši
  8. Dex je nešto zeznuo i obrisao ceo članak. Radimo na tome da popravimo.

    OdgovoriIzbriši
  9. Uf Arkane je napravio Arx Fatalis i Dark Messiah, tako da ako nista igra ima da prsti sa mehanicke strane :)

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!