30. lis 2010.

Vikend popusti, 30-31. oktobar 2010

Kao što smo i očekivali, Noć veštica je sa sobom donela raznovrsne popuste u svim digitalnim prodavnicama poznatim čovečanstvu. Ako ste nas prošlog vikenda poslušali, i stavili katanac na buđelar (a onda uspeli i da ne spiskate ušteđevinu na sajmu knjiga), vreme je da odrešite kesu.



Čak i ako ste se istrošili, i ostao vam je samo sitniš, na Steam-u možete kupiti Overlord za manje od sto pedeset dinara. Za pet evra možete birati između naslova kao što su Zombie Driver, Bioshock, Plants vs. Zombies GOTY, Warhammer 40k: Dawn of War ili Dracula: Origin. Za dva evra više, tu su Dark Fall: Lost Souls i obe Left 4 Dead igre. Sedam i po evra vam obezbeđuje Team Fortress 2, Worms Reloaded, S.T.A.L.K.E.R. Bundle ili Overlord Complete Pack. Na kraju, ako imate desetak evra kod sebe, možete kupiti Dead Space, Aliens vs. Predator, Devil May Cry 4 ili Amnesia: The Dark Descent. Kao što vidite, ima za svakog po nešto, bez obzira na ukus i finansijske mogućnosti.


Good Old Games verovatno po prvi put na rasprodaji drži paket od šest izvrsnih igara. Ponudu sačinjavaju serijali Gabriel Knight i Phantasmagoria, kao i Vampire The Masquerade - Redemption. Kupovina celog paketa obezbeđuje popust od 40%, dok kupovinom pojedinačnih igara ostvarujete svega 20% popusta. Ceo paket, stoga, košta dvadeset i tri dolara, dok pojedinačne igre koštaju po pet. Kako su u pitanju odlični naslovi, ako imate novca, slobodno kupite sve. U suprotnom, čekajte bolju ponudu, jer 20% popusta na inače male sume je beznačajno.

U kategoriji ispod pet dolara, Impulse nema ništa vredno pomena. Za pet dolara možete kupiti prvi GalCiv sa ekspanzijom, a za devet Sins of a Solar Empire. Najveći broj naslova vrednih pažnje košta deset dolara, a to su Amnesia: The Dark Descent, Penumbra: Collection i Darkness Within. Na kraju, ako ste baš raspoloženi za trošenje, za četrnaest dolara možete kupiti Darkness Within 2 ili Dark Fall: Lost Souls.


Iako dosadašnja ponuda najviše ide u korist ljubitelja avantura, tu nije kraj. The Adventure Shop nudi snižene cene za dvadesetak popularnih naslova. Al Emmo, Darkness Within i Dracula 2: The Last Sanctuary su tu po ceni od pet dolara, dok za deset možete uzeti Barrow Hill, Dark Fall: Lost Souls, Darkness Within 2, Dracula 3, Dracula: Origin, Penumbra: Collection, The Lost Crown, Rhiannon ili Ghost in The Sheet.

GamersGate u kategoriji od pet dolara nudi Black Mirror (koji ne preporučujemo), Cryostasis, CSI: Hard Evidence, Necrovision, The Path i Zombie Driver. Ako ste pažljivo čitali do sada, sigurno ste uočili šablon. Tako se i ovde na popustu nalaze horor avanture kao što su serijali Darkness Within, Dracula, Dark Fall i Penumbra. Na kraju, tu je i The Whispered World po ceni od petnaest dolara, koji vam najtoplije preporučujemo.


Ako iz nekog razloga ne volite velike platforme koje se bave digitalnom distribucijom, većina pomenutih igara su na sniženju i na sajtovima izdavača ili razvojnog tima.

Sve u svemu, praznična ponuda je više nego zadovoljavajuća. Za svakoga će se naći po nešto, a cene su veoma pristupačne. Ono što malo kvari utisak je činjenica da se veliki broj igara ponavlja. No, cene su, ako ne iste, onda barem približne, te izbor kod koga ćete ih kupiti zavisi samo od vaših afiniteta prema platformi.

Toliko od nas na temu rasprodaja. Sutra u 11h stiže novo nagradno pitanje, a sa njim i novi Igrorama kačket. Kao što ste do sada verovatno već i videli, u ponedeljak slavimo rođendan, pa nam se pridružite.

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!