2. srp 2011.

Vikend popusti, 2-3. jul 2011.

Ako čitate ovu kolumnu, možemo da predpostavimo da kupujete igre putem interneta. U tom slučaju, sigurno već znate da je letnja rasprodaja na Steam-u počela. Što znači da ništa drugo u ovom trenutku nije bitno.

Stimadžije su rasprodaji pristupile na uobičajen način - ceo katalog je na sniženju do desetog jula, a svakog dana su pojedini probrani naslovi dodatno pojeftinjeni. Večeras do 19h imate priliku da kupite Total War: Shogun 2 za dvadeset četiri evra, Railworks 2 ili GTA Classics (GTA III, Vice City i San Andreas) za po sedam i po, Dungeons za petnaest, Devil May Cry 4 za deset, Just Cause 2, SpaceChem, Alien Breed: Impact, Dwarfs!? ili Hamilton's Great Adventure za po pet, te Braid ili Star Wars: KOTOR za po dva evra i dvadeset pet centi. Pored toga, tu su i popusti na pakete pojedinih izdavača, kao što su Valve, id Software ili 2K Games.

SW: Kotor

Naravno, prošlogodišnji lov na blago naučio nas je da sniženje bez igre ne znači ništa. Stoga su u većinu pomenutih naslova ubačeni novi izazovi. Ako ih rešite, dobijate kartu za učešće u izvlačenju koje će se odigrati po završetku rasprodaje, kada će sto srećnika dobiti prvih deset igara sa svoje liste želja. Što više karata, veća šansa za pobedu. U svakom slučaju, skoknite do sajta ako već niste.

Good Old Games rasprodaju Interplay naslova završava u ponedeljak, te je ponuda ista kao i prošle nedelje. Cene su upola niže nego inače, a u ponudi je trideset i jedna igra. Neću nabrajati taksativno, jer verujem da znate šta vas čeka - šačica Fallout-a, Freespace ili Descent tu i tamo, pokoji Sacrifice, Battle Chess i MDK... Ako ste pri parama, bacite pogled, ovo je odlična prilika da upotpunite Interplay kolekciju.

Sećate se kako sam prošle nedelje pohvalio novu upravu Impulse-a? E, pa, povlačim reč. Da bi ostali konkurentni na tržištu kojim vladaju kolosi kao što su Steam i GOG, ove nedelje su snizili cene čak tri zanimljive igre! Men of War se prodaje po ceni od sedam i po dolara, a Tropico 3 Gold i Restaurant Empire 2 koštaju po deset. Tu su i proširenja za Men of War - Red Tide košta deset, a Assault Squad dvadeset dolara. Bogat izbor, nema šta...

Assault Squad

The Advenure Shop i dalje tera po starom - Dark Fall: The Journal za devet dolara, dok je za deset moguće uzeti Sinking Island, So Blonde, Runaway: The Dream of The Turtle, Culpa Innata ili Memento Mori. Dark Fall: Lost Souls, Darkness Within 2: The Dark Lineage i Syberia Pack sniženi su na po petnaest dolara.

GamersGate-ova ponuda je slabija nego inače. Za oko zapadaju Hearts of Iron 3 i njegovo proširenje Semper Fi za po šest dolara. Pored njih, tu je i Painkiller Black po ceni od tri i po dolara, kao i Civilization 5, koji košta sedamnaest.

Civ 5

Direct2Drive će svakog dana do kraja meseca na sniženju držati različite igre. Danas su to Bioshock za osam dolara, kao i The Witcher 2 po ceni od trideset sedam i po. Ako se rešite da kupite nešto ovde, možete da iskoristite naš kupon za dodatnih 15% popusta.

DotEmu ima lepu i šarenu ponudu - 50% popusta na nasumično izabrane igre. Svi bitni delovi Commandos serijala prodaju se za po tri evra, koliko koštaju i Disciples: Sacred Lands i Jagged Alliance. Za tri i po, pak, možete da kupite UFO Aftermath, Lords of Magic, Jagged Alliance 2 Gold ili Disciples 2 Gold. Evil Genius košta četiri evra, UFO Aftershock četiri i po, a za pet su u ponudi Chicago 1930, Gang Land i Robin Hood - The Legend of Sherwood.

To bi, ukratko, bile naše preporuke za ovaj vikend. Ako odlučite da proširite svoju kolekciju, javite nam šta ste kupili putem komentara.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 6:

  1. Zaboravio si da spomeneš da je danas HoMM 5 2.5 evra na Steamu.;)
    Kupio sam Oblivion GOTY dok je bio na popustu juče, to je sve za sada.:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Uh... nadam se da Ketchua neće videti tvoju prvu rečenicu. Spominjanje Heroja u njegovom pristustvu, a da nije u pitanju trojka, može imati negativne posledice.

    OdgovoriIzbriši
  3. Imam još 1:15 da razmislim da li da uzmem HoMM V za 2.5 evra :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Bit.trip.beat i Magicka za sada,ipak se izdvojilo nesto para.

    OdgovoriIzbriši
  5. Kupio sam Freespace 2 na GOG-u pre par dana. Nisam odigrao nijednu svemirsku simulaciju već... nemam pojma. Izgleda da ću morati da nabavim neki pristojan džojstik, tastatura ili gejmped izgleda ne dolaze u obzir za Freespace. Toliko o uštedi novca...
    Nadam se da će Morrowind biti na nekom lepom popustu od 60-75% do kraja Steam-ove rasprodaje.

    OdgovoriIzbriši
  6. Steam je danas "tajno" spustio cenu Eschalon b1+b2 za 75%.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!