27. stu 2010.

Vikend popusti, 27-28 novembar 2010.

Moram da priznam da nisam neki poznavalac američkih praznika i običaja koji idu uz njih. Tako sam tek pre neki dan saznao da se dan posle Dana zahvalnosti već četrdeset i kusur godina naziva "Crnim petkom". Tradicionalno, svake godine se na ovaj dan prodavnice otvaraju ranije, a cene skoro svih proizvoda su snižene. U poslednjih pet godina postao je najunosniji dan u godini za američke trgovce. Posle ovakvog uvoda, znate šta vas očekuje. Oprostite se od svog novca...



Kao što smo već spomenuli, praznična rasprodaja na Steam-u počela je pre nekoliko dana. Igre koje su na popustu se smenjuju svakog dana. Danas (do 19h) možete kupiti Machinarium za manje od četiri evra, Torchlight za četiri, Indie Clever Pack (Doc Clock, Eufloria, Iron Grip, VVVVVV, World of Goo) za četiri i po, Burnout Paradise: The Ultimate Box i Tropico 3 za sedam i po, WH40K: Dawn of War 2 za deset, kao i Empire: Total War, ARMA2: Operation Arrowhead i Blur za po petnaest. Tu su i poklon paketi, sa više kopija iste igre: deset primeraka naslova Freedom Force za sedam i po evra ili šest primeraka Portal-a za petnaest. Ako ste baš spremni da trošite, možete kupiti osam primeraka igre WH40K:DoW2 za četrdeset evra, ili šest primeraka Empire: Total War-a za šezdeset. Upamtite, imate vremena do 19h, posle čega će na popustu biti neki drugi naslovi.



Good Old Games nas je, potpuno neočekivano, ovaj put veoma prijatno iznenadio. Na sniženju je trilogija Age of Wonders, po uobičajenim pravilima - 50% popusta na ceo paket, 30% na pojedinačne igre. Cena paketa je trinaest dolara (deset evra). Ako ste ljubitelj poteznih strategija, navalite.

Ako se sećate prošlog vikenda, znate da je Impulse počeo sa praznovanjem još tada. Podsećanja radi, ponovićemo kako tamo stoje stvari. Prvi GalCiv naslov i LightWeight Ninja dostupni su po ceni od jednog dolara. Za pet dolara možete kupiti Master of Orion 2, Total Annihilation ili Imperium Romanum, dok vam dva i po dolara više obezbeđuju Grand Ages: Rome - Gold Edition, Tropico 3 ili prvi Darkness Within. Hearts of Iron 3 dostupan je po ceni od devet dolara. Na kraju, za deset dolara možete sebe da častite kopijom igrara Dark Void, Space Rangers 2, Darkness Within 2, Dark Fall: Lost Souls, ili S.T.A.L.K.E.R. paketićem, koji čine Shadow of Chernobyl i Call of Pripyat.


The Adventure Shop ovog puta nudi dvadesetak igara, među kojima su Machinarium i NiBiRu dostupni za po pet dolara. Za devet dolara možete kupiti Dark Fall: Lost Souls i, dok je po ceni od petnaest dolara tu The Whispered World. Ostale ne možemo preporučiti, ili zato što su na drugim mestima dostupne za manje pare, ili jednostavno zato što smatramo da nisu vredne kupovine.

GamersGate kao i uvek ima šarenu ponudu. Za četiri dolara moguće je kupiti Still Life, Vizati ili neku od dve Syberia igre. Za dolar više, tu su oba Deus Ex-a, Medieval 2: Total War, bilo koji Painkiller naslov, Torchlight, Tropico 3 i Zombie Driver. Za šest dolara možete uzeti Arsenal of Democracy ili Dracula 2. U malo višoj cenovnoj kategoriji nalazi se par visokobudžetnih naslova. Tako je za sedam i po dolara dostupan Alpha Protocol, dok su za po deset tu Batman: Arkham Asylum, Devil May Cry 4 i Lost Planet: Extreme Condition.


Direct2Drive nema na popustu ništa posebno, ali zato sprovodi akciju koju smo pomenuli ranije. Naime, svaki peti kupac dobija igru besplatno. Stoga, ako nađete nešto što vam se dopada, a spremni ste da platite punu cenu, samo napred - možda vam se posreći.

Kao što vidite, ponuda je odlična u svakom pogledu. Za svakoga će se naći ponešto, i to za veoma male pare. Ja sam već potrošio previše novca, tako da ću verovatno sedeti do kraja rasprodaje u ćošku i nemo posmatrati. Želimo vam srećan lov, a kada se odlučite, javite putem komentara šta ste kupili ili dobili.

P.S.: Sutra u 11h, na istom mestu kao i svake nedelje, novo nagradno pitanje i novi Igrorama kačket.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

3 komentara:

  1. Update za Steam, eno sad je KB Armored princess 5 evra a Crossworlds samo 3.75 (al' zahteva da se prvo kupi KBAP). Legend je 2.50 i prava je prilika za one koji ga nemaju da uzmu sad pa igraju preko zime :) Međutim, najbolja ponuda je Platinum, gde se dobiju sve tri igre za 7.50...

    Ovako još šta da valja - L4D2 je samo 3.50 (sramotno niska cena!) evra, a CoD4 12.5...

    OdgovoriIzbriši
  2. Uh, sva sreća pa već imam sve što bih kupio na današnjoj rasprodaji. :) Mada, ne bih odbio još jedan primerak lepo upakovanog KB-a, koji pride nema probleme sa mojom grafičkom, al bože moj... Sačekaće neko bolje vreme. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja uzeo L4D2 na Steamu za 5 evra... :D

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!